Les actualités - Eurovision - Croatie
HRVATSKA 2019: Pet minuta s Domenicom
Imprimer  
Publié le 15 Février 19 à 09h44  Par Dav
Za nekoliko sati moći ćemo slušati sve pjesme Dore, koja se ove godine vraća! Svrha naše stranice je upoznati naše čitatelje s umjetnicima koji žele sudjelovati na Eurosongu. Nakon razgovora s Lukom Nižetićem, vrijeme je da upoznajemo Domenicu Žuvelu, zvijezda u usponu na hrvatskoj glazbenoj sceni!

Pjevačica je rođena 8. studenog 1992. godine u Veloj Luci na otoku Korčuli i svoju karijeru je započela kao prateći vokal za projekat Tonči Huljić & Madre Badessa Band. U 2017. godini odlučila je ići solo s singlom "Kad sam s tobom", ali je hrvatska javnost posebno otkriva zahvaljujući pjesmi "Vidi se iz aviona". Od tada su sve njene pjesme vrlo uspješne u Hrvatskoj.

Intervju je realiziran na hrvatskom jeziku zahvaljujući našem novinaru Davidu. Postoji i francuska verzija intervjua koju možete pročitati ovdje.

Zdravo Domenica! Ovo je tvoje prvo sudjelovanje na Dori, što te je potaknulo da se prijaviš i da pošalješ pjesmu na konkurs?

Imam veliki tim ljudi iza sebe s kojima sam zajednički odlučila poslati pjesmu na natječaj. Potakla me zapravo isključivo pjesma koja me oduševila na prvo slušanje!

Što misliš o povratku Dore i da li te za ovaj festival vežu posebno lijepa sjećanja?

Veselim se povratku Dore, a pogotovo što sudjelujem u njoj. Cijelo djetinjstvo sam provela gledajući Dore, pjevušila pjesme... Dora nam je ostavila jako vrijedan opus pjesama koje dan danas rado slušam! Nadam se da će tako bit i ubuduće, a uostalom izvrsna je prilika za promociju pjesme.

Kako je došlo do suradnje s Tončijem Huljićem koji je napisao tvoju pjesmu "Indigo"?

Sa obitelj Huljić započela sam svoju profesionalnu glazbenu karijeru. Surađujemo već dugi niz godina, prvo sam snimala prateće i demo snimke za njihove izvođače, a onda spletom okolnosti postala i sama njihov izvođač.


Kako bi opisala svoju natjecateljsku pjesmu koristići samo tri riječi?

Slatka, pozitivna i zarazna.

Kakav nastup možemo očekivati od tebe na Dori?

Trenutno sam u pripremama za nastup. Radim ga s ljudima čiji rad jako volim i cijenim tako da sam se apsolutno prepustila u njihove ruke.

Pored pjevanja voliš modu i kuhanje, a također je zanimljivo da si povezana s Chopinom. Možeš li govoriti o tome? Zašto baš Chopin?

Ako moram izdvojiti jedno razdoblje u glazbi koje jako volim, bio bi to romantizam, pogotovo slavenskih zemalja. Volim tu sentimentalnost, liričnost i jednostavnost u melodiji. Chopin mi je sigurno među omiljenim skladateljima upravo iz tih razloga. Njegova skladba "Fantaisie Impromptu" je zapravo prva skladba koju sam čula kada sam prvi put ušla u hodnik glazbene škole. Tada nisam znala niti naziv djela niti ime skladatelja, ali znam da sam često ostajala duže u školi kako bi mogla slušat upravo tu skladbu u izvedbi mog profesora. Kada sam u srednjoj školi maturirala izabrala sam Chopina i njegov opus za rad, te nakraju odlučila tetovirati par taktova na ruku kao posjetnik na ta vremena.

Da li si pratio Eurosong posljednjih godina i da li imaš omiljenu pjesmu s tog natjecanja?

Kad pomislim na Eurosong imam samo jednu pjesmu u glavi: "My Number One" - Helena Paparizou. Moje prijateljice i ja koristile smo svaki školski odmor da bi smišljale koreografiju i pjevale iz sveg’ glasa. Imale smo samo 13 godina i bile smo najglasnije na svijetu! Pogotovo u svlačionici sportske dvorane gdje je odlična akustika! Svaki puta kada čujem tu pjesmu vrati me u neka davna vremena i razvuče osmjeh na lice.

Slogan ovogodišnjeg Eurosonga je "Dare to Dream" (Usudi se sanjati). Koji je tvoj najveći san?

Život koji sad živim je moj san: zdrava sam, okružena ljudima koje volim i radim posao kojeg volim!


Zaista se želimo zahvaliti Edwinu Softiću koji je omogućio da se ovaj intervju održi. Također želimo se zahvaliti Domenici za njezinu dostupnost i pozitivnost! Domenicu možete pratiti na njenim službenim YouTube, Facebook i Instagram stranicama.

Ove subote, 16. veljače, Domenica će na Dori izvesti svoju pjesmu "Indigo". Sretno! :)
Les dernières actualités - Croatie
Eurovision 2019 À l\'affiche ce soir : CROATIE 2021 - DORA 2021 - Finale nationale
© Domenica Žuvela
Croatie
Les réseaux sociaux


Les événements futurs
04/12
Estonie 2022 :
3e quart-de-finale
06/12
Tchéquie 2022 :
Annonce des Finalistes
07/12
Bulgarie 2022 :
Présentation de la chanson
11/12
Estonie 2022 :
4e quart-de-finale
13/12
Eurovision Junior 2021 :
Fête d'Ouverture
15/12
Italie 2022 :
Sanremo Giovani - Finale
16/12
Tchéquie 2022 :
Annonce du représentant
19/12
Eurovision Junior 2021 :
Grande Finale
27/12
Albanie 2022 :
1re demi-finale

© Eurovision-fr.net - 1999-2021 - mentions légales